Over ons

Zoals u al op onze homepage heeft kunnen lezen, is Van Bergen Uitvaartassistentie primair gericht op (zelfstandige) uitvaartverzorgers in Noord-Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen). Maar natuurlijk zijn wij eveneens de faciliterende partner voor uitvaartondernemers uit bijvoorbeeld Amsterdam, Eindhoven, Maastricht, Utrecht of Zwolle om maar enkele plaatsen te noemen. In principe zijn wij actief voor uitvaartondernemers uit heel Nederland. Ons dienstenpakket op het gebied van uitvaartassistentie is zeer omvangrijk. Van de laatste verzorging tot de opbaring van de overledene en van het overbrengen van het lichaam van de overledene van mortuarium naar uitvaartcentrum (of waar uw opdrachtgever dat maar wenst) en het staatsievervoer naar begraafplaats of crematorium. Ook verzorgen wij de aangifte van overlijden en de thuiscontroles.

We zijn deskundig en professioneel en begrijpen heel goed waar het om gaat in ons vak. Waar mogelijk vullen we elkaar perfect aan. Dat is ons doel teneinde een 'geslaagde' uitvaart te realiseren.

Met een team van enthousiaste en professionele medewerkers geven wij dagelijks invulling aan onze dienstverlening. Het ontzorgen van onze klanten, service bieden en assisteren bij het verzorgen of mede invulling geven aan een uitvaart, staat bij ons voorop. Dienstverlening in optima forma, waarbij een persoonlijke en efficiënte samenwerking met u en uw team voorop staat. Samen doen we datgene waar we goed in zijn, waarbij u organiseert en wij faciliteren in de realisatie van een ‘geslaagde’ uitvaart.

Albert van Bergen
Directie

Koen van Bergen
Directie
Ineke Geerts
Ineke Geerts
Directie en Administratie

Jip
Kantoorassistent

Aaf Ganzeveld
Administratie

Jolanda Kruid
Administratie

Pieter Brands
Verzorging en Staatsiechauffeur

Jan Koops
Verzorging en Staatsiechauffeur

Auko Hamming
Verzorging en Staatsiechauffeur

Robin Zuidema
Verzorging en Staatsiechauffeur

Jim Deux
Verzorging en Staatsiechauffeur

Paul Kobus
Verzorging

Albertje Prins
Verzorging

Renate Arends
Verzorging

Tineke Echten
Verzorging

Maaike Rozenveld
Verzorging

Gerda Buist
Verzorging

Kirsten Dubois
Verzorging

Marie José Pekelaer
Verzorging

Elise van Vondel
Verzorging

Meerjan Bots
Verzorging

Henriët Swart
Verzorging

Cindy van der Heide
Verzorging

Vanessa Wolters
Verzorging

Wendy Ottens
Verzorging

Rijnder Huizinga
Staatsiechauffeur

Kees Bouwman
Staatsiechauffeur

Geert Anninga
Staatsiechauffeur

Fedde Boerhof
Staatsiechauffeur

Berto Oortwijn
Staatsiechauffeur

Klaas Hessels
Staatsiechauffeur

Anne Zeilstra
Staatsiechauffeur

Geschiedenis Van Bergen uitvaartassistentie in kort bestek

Albert Sieger van Bergen, de opa van Albert van Bergen (de huidige eigenaar van Van Bergen Uitvaartassistentie), startte in 1915 met het maken van uitvaartkisten in zijn timmerwerkplaats in Eelde. In die tijd stond men anders tegenover de dood dan tegenwoordig. De gemiddelde leeftijd lag een stuk lager dan nu en er werd op een andere manier uiting gegeven (veelal ingetogener) aan verdriet en rouw. De kist met daarin de overledene werd op een boerenwagen naar begraafplaats of kerkhof gebracht en ‘ter aarde besteld’. In de jaren 40 en 50 had welhaast iedere uitvaartvereniging een eigen rouwkoets.

Koen van Bergen, de vader van Albert van Bergen zette het bedrijf van opa Van Bergen eind jaren vijftig voort en schafte de eerste eigen rouwauto (lijkwagen) aan om op die manier de dienstverlening van Van Bergen Uitvaartassistentie uit te breiden. Een Amerikaanse Buick werd in eigen beheer omgebouwd tot lijkwagen. Een poosje later kwam er een tweede rouwauto bij en zo groeide het bedrijf en werd de dienstverlening nog verder uitgebreid met het leveren van hulpmiddelen voor de verzorging en opbaring van overledenen. In 1990 nam Albert van Bergen het bedrijf over van zijn vader en was het bedrijf decennialang gevestigd in Eelde. Vervolgens zat het bedrijf zeven jaar in Vries, maar toen daar de ruimte te beperkt was om de groei in goede banen te leiden is eind 2015 besloten om te verhuizen naar het huidige pand in Tynaarlo.

Er zijn inmiddels 10 rouwauto’s in bedrijf teneinde het overbrengen van overledenen en staatsieritten te verzorgen. Van de dienstverlening van Van Bergen Uitvaartassistentie heeft u wellicht kennis genomen onder de button ‘Diensten’ We werken met een leuk team van geïnspireerde en betrokken medewerkers. Inmiddels is zoon Koen van Bergen ook toegetreden tot het bedrijf, waardoor we met recht kunnen spreken van een in Drenthe geworteld familiebedrijf dat met respect invulling geeft aan het faciliteren van uitvaartondernemers in heel (Noord) Nederland.

Van Bergen uitvaart assistentie
Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo


Tel: 06 - 53 79 83 98